TCI #230: SEC pierde lupta cu XRP?

O lupta castigata de XRP. Razboiul, insa, continua.

Nici primul si nici al doilea impuls catre $31.000 nu au reusit sa fie de succes si sa ne scoata deasupra. Vlad explica in ultimul market update de ce bulls au ramas fara putere si ce ne spune graficul BTC. Sneak peek-ul mai jos.

Miercurea trecuta, abonatii Stakeborg Academy au aflat unde vrea Vlad sa isi completeze detinerile de BTC si cum sa abordam cresterile de alts. Ca sa ai acces la tezele noastre investitionale, aboneaza-te la Stakeborg Academy.

  • 📈 Matei’s Update

  • 🎵 UE a adoptat o noua strategie pentru Web 4.0 - MEANiX

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 5 minute

📈 MATEI'S UPDATE

 

Chop-chop. Traderii Bitcoin sufera de o amorteala deplina. A 5-a saptamana in care ne aflam in acelasi range $30.000 - $31.000 cu o gramada de wick-uri lungi in partea de sus. Ne-am priceput sa facem reclaim nivelului de $30.000 - acum vrem sa-l vedem depasit.

Zoom out. In timp ce BTC isi prelungeste vacanta, alts-urile se joaca. Fiindca pare ca au vesti excelente: XRP a primit decizia in procesul sau cu SEC-ul si nu este un security. Daca ai XRP in portofoliu, valoarea bag-ului tau a crescut cu 70% de cateva zile incoace.

Dar decizia zilelor trecute are niste probleme care strica putin imaginea pe care ne-am format-o. Si cu toate ca de multe ori preferam sa nu ne uitam si la partile negative, ma tem ca este necesar sa o facem atunci cand banii nostri sunt pusi la bataie.

Pe 13 iulie am aflat ca a venit verdictul judecatorilor. El spune asa:

  • XRP nu este un security de unul singur.

  • Vanzarea de XRP pe exchange-uri nu se califica pentru a fi security offering

  • XRP-ul platit de Ripple catre angajati sau firme terte care asigura dezvoltarea produsului nu sunt security offerings

Si putem presupune din acelasi verdict ca airdrop-urile si recompensele din staking sunt greu de incadrat la securities fiindca urmaresc indeaproape motivele pentru care judecatorul a decis ca XRP NU este unul.

Tot decizia spune asa:

  • XRP-ul vandut institutiilor (in pre-sale) constituie vanzarea de unregistered securities

Practic, fiindca VCs, hedge funds samd au fost informati despre token si ce presupune, acestia l-ar fi cumparat cu asteptarea aprecierii pretului in viitor si nu ca o forma alternativa de plata. De ce conteaza asta?

Ei bine, chiar daca nu sunt securities per se, si vanzarea de marfuri poate fi vanzare de securities in anumite circumstante. Asa ca nu este suficient ca tokenul XRP in sine sa nu fie security - conteaza si circumstantele vanzarii lui.

Well, am avut double digit increases la alts fiindca lumea asociaza verdictul ca XRP nu este security cu acela ca multe alte alts intra in aceeasi categorie, ceea ce poate fi corect. Coinbase listand XRP la loc este unul dintre cei mai buni indicatori pentru asta, stiind ca si ei sunt in tinta SEC si nu isi permit sa calce stramb.

Cu toate astea, keep in mind ca asta a fost o singura decizie luata de un singur judecator dintr-un singur district. Judecatorii federali au posibilitatea mai departe sa fie de acord cu verdictul si sa il adopte in cazurile care vor mai aparea sau il pot ignora si sa ofere propriul verdict asupra situatiei.

Cel mai safe este sa luam decizia ca atare si sa fim cautiously optimistic. Ea nu garanteaza nimic mai departe dar cu siguranta e un pas in directia pe care ne-o dorim vis a vis de claritatea legislativa si incadrarea tokenilor intr-un framework.

Dintr-o suta de suturi, SEC-ul marcheaza cateva. Si trebuie sa fim atenti la narativa pe care o vor forma in jurul castigurilor.

Matei

📝 Notes from MEANiX

UE a adoptat o noua strategie pentru Web 4.0

Saptamana trecuta, Comisia Uniunii Europene a publicat un document prin care adopta o noua strategie in privinta Web4-ului. Da, ai citit bine, in timp ce numai 8% din populatia lumii stie ce e ala Web3, Uniunea Europeana deja speculeaza in privinta Web4-ului. Culmea, s-ar putea ca aceasta mentalitate a comisiei sa fie de fapt mult mai smart decat pare la prima vedere. Hai sa-ti spun de ce.

Mai intai, Comisia Europeana descrie acest Web 4.0 drept pasul care urmeaza dupa implementarea internetului deschis si descentralizat denumit Web3. Web 4.0 reprezinta, dupa cuvintele comisiei, interactiunile strans legate dintre obiectele digitale si cele fizice, dintre oameni si masinarii. Cu un accent pe interconectare si lumi imersive, Uniunea Europenea anticipeaza impactul dramatic pe care lumile virtuale il vor avea asupra modului in care oamenii convietuiesc.

Prin acest document, Uniunea Europeana isi propune sa sustina atat guvernele cat si companiile private pentru a asigura ca valorile Europene vor fi respectate in Web 4.0. Unul dintre punctele cheie ale documentului vorbeste despre stabilirea unor standarde globale astfel incat noua era a lumilor virtuale sa nu fie controlata de un numar mic de entitati centralizate. Totusi, articolul nu aduce nicio mentiune a tehnologiei blockchain si nu dezvolta modul prin care comisia isi propune sa asigure descentralizarea internetului Web 4.0.

Uniunea Europeana pare sa fie cu un pas inaintea oricarui alt guvern in ceea ce priveste reglementarile din jurul inovatiei. Fie ca vorbim de crypto, inteligenta artificiala, Web3 sau Web4, UE adopta o mentalitate cu caracter preventiv.

Niciodata in istorie guvernele lumii nu s-au confruntat simultan cu atat de multe tehnologii perturbatoare, lucru care ma face sa cred ca natura reactiva a institutiilor legislative ar putea sa nu fie suficienta. Odata cu trecerea timpului, curba inovatiei devine din ce in ce mai abrupta, ceea ce sugereaza ca doar o abordare preventiva ne poate oferi controlul necesar pentru a evita consecinte dramatice. Din fericire, ne aflam in partea lumii care pare sa aiba cele mai multe sanse de a mitiga riscurile si de a crea un mediu favorabil pentru inovatia etica.

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

Ba angajeaza, ba da afara. Binance si CZ zic lucruri diferite. Sau poate se intampla amandoua in acelasi timp.

Polygon schimba numele tokenului MATIC care devine POL. Iar schimbarea vine la pachet si cu noi mecanisme de folosire. O sa-mi fie greu sa nu-i mai zic MATIC.

Celsius, Mashinsky - doua cuvinte sinonime pentru dezastru. Iar cel din urma a fost recent arestat si acuzat de frauda. A durat ceva.

Vesti din CBDCland - rubla digitala primeste trei de “DA” de la politicieni. Si dupa inca doua voturi, Rusia va fi cel mai mare stat care adopta un CBDC.

Si cum vestile “bune” nu vin niciodata neinsotite, CBDC-ul brazilian are puterea de a bloca fonduri. Cine s-ar fi asteptat?

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread:

Cat te costa jobul pe care il ai? Dar hobby-ul preferat? Daca raspunsul pe care il dai este doar in ore petrecute sau bani, ratezi o parte foarte importanta din costuri: cele indirecte. Despre relatii pierdute, deteriorarea sanatatii si costul real al lucrurilor:

Carte:

Deep work. Ne ridicam telefonul, in medie, de 70 de ori pe zi. Si suntem distrasi de alte cateva sute de ori de diverse zgomote, miscari sau oameni. Astea fac imposibil sa atingem unul dintre cele mai valoroase skill-uri: munca neintrerupta.

“Efforts to deepen your focus will struggle if you don’t simultaneously wean your mind from a dependence on distraction.”

Video:

Economie, business, politica, razboi. Fiecare interactiune pe care o avem poate fi optimizata cu game theory. Un video scurt, explicativ si foarte util pentru cei care vor sa scoata cat mai mult din fiecare situatie.

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Scurt. La obiect. Ca TCI:

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.