TCI #237: Calatorie in ochiul furtunii

Spectacolul este pe scena iar noi privim din backstage.

In vremuri negre, avem nevoie de cavaleri care nu inceteaza lupta si continua sa se zbata pentru dreptate. Grayscale isi poarta armura stralucitoare si conduce lupta in fata legislatorilor americani. Cum? Explica Vlad in Market Update-ul de mai jos.

In fiecare miercuri, abonatii Stakeborg Academy primesc o analiza video detaliata asupra pietei impreuna cu newsletter-ul Pro. Crypto, trading, economie, business - ca sa te pregatesti mai bine pentru bull. Aboneaza-te apasand aici.

  • 📈 Matei’s Update

  • Sports x NFTs

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 5 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Apatia instalata in ultima luna e ca un dus rece pentru cei care cred cu adevarat in industrie. Desi neplacuta la inceput, asa arata o curatenie de primavara (toamna in cazul nostru) care elibereaza spatiul de fluff si scoate la iveala strictul necesar.

Ne aflam la acelasi pret ca acum 6 luni, in martie. Insa diferenta sentimentului general este de la cer la pamant: atunci urcam de la $20.000 la $30.000 si euforia se instala. Acum, cadem de la $30.000 catre… cine stie unde. Si toata lumea se comporta de parca a venit sfarsitul.

Sa recapitulam ce s-a intamplat de atunci:

  • Blackrock & co au aplicat pentru ETF-uri spot Bitcoin si preconizeaza sanse mari de aprobare

  • Inflatia a continuat sa scada

  • Statele lumii lucreaza la legislatii crypto

Si ca sa nu punem in lumina doar lucrurile bune…:

  • Frica de recesiune se accentueaza in urma analizei indicatorilor macroeconomici

  • Binance intampina probleme la nivel international

  • Interesul in industrie se apropie de all time low

Inca o data, zoom out. Sa ne amintim cum arata peisajul atunci cand eram in bull: fara jumatate din beneficiile zilei de azi, cu incertitudine legislativa accentuata si cu mult mai putine fundamente. Chiar si in cel mai rau caz, putem spune linistiti ca schimbarea care a avut loc este in bine si ca ne aduce bile albe pe termen lung. Si totusi, pare ca pretul nu indica aceste lucruri. Gresit. Uite cum arata leaderboard-ul crypto acum 3 ani de zile:

BTC la discount de peste 50% fata de acum, ETH la $370 si BCH in top 5. E usor sa ne pierdem in evaluari lipsite de fond si sa consideram dintr-o data ca “noua normalitate” este ca fiecare proiect sa ridice zeci de milioane de la fonduri de investitii in timp ce toti tokenii se scumpesc. De asta ni se pare acum unfair ca nu primi atentia meritata si ca ducem o munca de Sisif cu autoritatile. Fiecare ciclu are etapele sale de euforie si de disperare.

Dar faima instanta nu a fost niciodata the name of the game decat pentru tabloide. Orice persoana care sapa mai adanc de suprafata crypto realizeaza ca stake-urile sunt mult mai mari. Atat economic cat si politic, crypto este un game changer pentru lumea in care traim.

Trebuie doar sa ne asiguram ca rezistam suficient incat sa si vedem viziunea dusa la capat.

Matei

Sports x NFTs

De la manager Sorare la co-fondator de platforma de scouting

Sistemul complex de punctare al jucatorilor face ca Sorare sa fie o platforma foarte interesanta pentru cei pasionati de statistici. Exista o multime de platforme pentru data analysis pe campionatele Big Five, insa prea putina atentie era acordata celorlalte ligi – belgiana, croata, americana etc.

Profitand de gap-ul descoperit in aceasta nisa, Alexy (@ThorkSorare) si cativa prieteni de-ai sai, au hotarat sa adune statistici din aceste ligi si sa le ofere comunitatii Sorare. Feedbackul a fost unul foarte bun, iar ulterior acestia aveau sa fie contactati de diferite cluburi de fotbal, respectiv agenti.

Astfel s-a nascut DataScout, un tool care ofera o paleta larga de football stats, algoritmi de gasire a unui profil de jucator, respectiv moduri de comparare a jucatorilor in functie de anumite criterii, toate acestea pe o baza de date de 12.000 de jucatori.

Global All Star cu 2 clasamente

Incepand cu luna septembrie (Gameweek 403) vom avea competitia Global All Star cu doua formate – unul per etapa, iar celalalt per set de opt etape.

Pentru formatul per luna, din totalul de opt etape, doar cele patru etape cu cele mai mari punctaje sunt luate in considerare.

Printre altele:

- Etapa din 22-25 august a marcat borna celor 400 de gameweeks Sorare, cumulandu-se peste 125 milioane de lineups inscrise, respectiv peste 44 milioane de carduri oferita rewards.

- Mentionam intr-una din editiile anterioare controversatul Fitness Bonus pe care echipa Sorare il are pe roadmap. In urma feedback-ului utilizatorilor, implementarea acestui nou tip de bonus a fost amanata pentru anul 2024;

- Cardurile de sezon nou au inceput sa apara pentru anumite ligi. In imaginea de mai jos e Kevin Mac Allister, jucatorul echipei Saint-Gilloise, aproband noul sau Sorare card 🙂

Foto: datascout.pro & https://medium.com/sorare

Pana data viitoare, nu uitati, enjoy the journey!

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

China nu rateaza vreun pas si impune introducerea platilor in yuani digitali tuturor comerciantilor retail, inlocuind popularul WePay.

Economiile in crestere inseamna mai multi bani pentru investitii risk on. Totusi, de 23 de luni acestea se afla in scadere in US.

Use case-ul crypto e deja validat in tarile in situatii de urgenta. De aia peste jumatate din turci recurg la crypto ca sa pastreze valoarea lirei.

“Binance nu este FTX” spune CZ. Si pentru binele nostru, trebuie sa il credem. Fiindca industria nu mai poate aduce acum un alt astfel de eveniment.

DeSantis se pozitioneaza categoric pro crypto in campania prezidentiala, de data asta cu o declaratie care sustine ca CBDC-urile n-ar ajunge sa functioneze in US daca este ales. O promisiune mare pentru o miza si mai mare.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread: De multe ori nu stim ce avem pana nu pierdem. Alteori, importanta obiectelor nu e legata de valoarea intrinseca ci de povestea care le inconjoara. Cam asa a ajuns Mona Lisa cea mai populara pictura:

Carte: The Black Swan. De data asta, Taleb explica stiinta lucrurilor pe care nu le stim - dar le dam, cumva, un inteles. Despre evenimente surprinzatoare, neasteptate, si psihologia umana din spatele rationalizarii:

The problem with experts is that they do not know what they do not know.

Video: Intr-un mediu geopolitic volatil, tarile BRICS prind mai multa putere ca niciodata. Folosindu-si rutele comerciale si resursele, tarile incearca sa tina piept celui mai mare inamic: dolarul.

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Mereu se poate mai mult! Sa vezi newsletter-ul Pro, totusi…

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala. #