TCI #238: Ultimii gladiatori din arena

Lupta se opreste cand un oponent castiga, nu cand pleaca publicul.

Bitcoin nu a gasit suportul asteptat la $25.000. Cu semne clare de slabiciune in piata, alts-urile fac noi lows. In ultimul Market Update, Vlad expica ce urmeaza pentru ele atunci cand inevitabilul se va intampla.

Newsletter-ul Pro este primit saptamanal de sute de investitori crypto diligenti. Macroeconomie, business si trading pe intelesul tuturor in fiecare miecuri. Aboneaza-te la Stakeborg Academy apasand aici.

  • 📈 Matei’s Update

  • 🎵 Randamentul investitiilor in muzica depaseste S&P 500 - MEANiX

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 5 minute

📈 MATEI'S UPDATE


Bate vantul in orasul crypto. Ceea ce odata era atractia principala a publicatiilor media si cea mai populara tema de discutie se afla astazi intr-o degradare continua. Peste tot unde ne uitam, fie nu se mai spune nimic de crypto fie este discutata viitoarea sa disparitie.

Niciodata nu am vrut sa vedem asta, cu toate ca nu este prima oara cand se intampla. Bear market-urile in pietele financiare au tendinta de a indeparta pe cei mai guralivi dintre participanti si odata cu flush-ul lor sa instaureze linistea. Luni sau uneori ani trec pana sa iasa pietele din hibernarea. Iar acel moment este cel pe care noi, cei care am ramas, il asteptam.

Nu doar dupa headline-uri trebuie sa ne luam cand spunem asta, ci si dupa activitatea efectiva din spatiu. Volumele de trading au ajuns la minime nemaivazute din noiembrie 2018 iar numarul de BTC tinut pe exchange-uri este cel mai mic de 4 ani incoace. Lucru care intr-un bull market ne-ar bucura si atat insa in conditiile actuale este o sabie cu doua taisuri.

Cu ce am ramas? Volume mici spot si pentru piata futures, fluctuatii bruste in cea de-a doua ceea ce inseamna ca avem o piata in care specula primeaza. Fiecare miscare de 2-3% genereaza lichidari in masa ale traderilor cu leverage si ajungem sa ne miscam disproportionat din aceasta cauza.

Mini victoria Grayscale n-a reusit sa ne scoata din punctul de stagnare al BTC si vedem semne de slabiciune peste tot in piata. Alts-urile sangereaza, scam-urile se inmultesc si ne batem cu totii pe aceeasi paine, fie ea si mica.

In spatele cortinei preturilor se ascund parteneriate cu Visa, Google, banci, state si nu numai. Tot in spatele ei se ascunde tehnologia care n-a clipit, indiferent de pretul tokenilor. Daca tehnologia te-a adus aici, nimic nu s-a schimbat in rau. Daca tehnologia nu te-a convins sa ramai, faci parte din turistii despre care vorbeam anterior.

Suntem ultimii gladiatori din arena. Adversarii nostri - SEC-ul, scammerii, infractorii si statele lumii - sunt cei cu care inca ne luptam. Indiferent de marimea publicului din tribune.

Matei

📝 Notes from MEANiX

Saptamana trecuta Anotherblock le-a oferit fanilor Justin Bieber sansa de a deveni co-detinatori ai unei piese ale artistului. Cu peste 500 de milioane de stream-uri adunate de-a lungul anilor, piesa “Company” face acum parte din colectia de royalty-backed NFTs de pe platforma de music NFTs.

Anotherblock ne-a obisnuit cu nume mari precum The Weeknd, Rihanna si Martin Garrix, iar aceasta noua aditie e descrisa de CEO-ul platformei drept “exemplul perfect al unei piese cu potential” atunci cand vine vorba de integrarea tehnologiei blockchain in industria muzicala traditionala.

Cataloagele muzicale sunt foarte ravnite de firmele de investitii datorita profiturilor impresionante pe care le produc. Acum cateva luni intregul catalog al lui Justin Bieber a fost achizitonat de Hipgnosis pe suma de 200 de milioane de dolari, iar datele arata ca aceasta investitie s-ar putea sa aiba un randament semnificativ mai bun decat S&P 500.

Pentru investitorii obisnuiti, astfel de oportunitati sunt inaccesibile. Faptul ca Anotherblock face posibila detinerea unui procent din veniturile unei piese de renume este un pas important inainte. Acest lucru sugereaza ca muzica ar putea deveni o parte esentiala a strategiilor noastre de investitii datorita tehnologiei blockchain.

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

Ce trebuie sa faci ca sa primesti 11000 ani de inchisoare in Turcia? Sa furi $2 miliarde in crypto. Cu buna purtare poate ajunge la 7000. Bine ca nu sunt mostenite sentintele.

Ca sa vii “finfluencer” in Franta trebuie acum sa dai un test… care e menit sa duca la o mai etica marketare a produselor. Ce scor ar obtine finfluencerii romani?

L-au hackuit pe Vitalik si lumea si-a pierdut (iar) fondurile si maimutele. In valoare de $690.000. Aveti grija ce semnati cand interactionati cu contracte.

FMI-ul isi pastreaza atitudinea prudenta fata de crypto, de aceasta data sustinand ca crypto poate fi un risc pentru stabilitatea financiara globala. Si, desigur, lucreaza la metode de a scadea aceste riscuri.

Gata cu tricourile offensive in China. Cei care poarta tricouri ce pot ofensa alti oameni vor putea fi petrecere pana la 15 zile in detentie sau amenzi de sute de dolari. -10000 social credit

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread: Un thread cu grafice. Pentru ca suntem in crypto si ne plac graficele. Usor si rapid de trecut prin el:

Carte: The Power Of Full Engagement. Una dintre primele carti pe care le-am recomandat a fost despre time management. De atunci am descoperit si productivitatea prin managementului energiei, o modalitate mai sustenabila de a ramane on top of your game. 

Energy, not time, is the fundamental currency of high performance.”

Video: Financial market seasonality este unul dintre subiectele pe care le-am discutat de curand in Newsletter-ul Pro. Motiv pentru care las mai jos si parerea celor de la Technical Roundup, cu care sunteti deja familiari:

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

N-am vazut poza mai potrivita pentru feedback-ul oferit. A true gem:

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.