TCI #276: Solana ETF

De acum, jocul e deschis pentru oricine.

Inca $240! Atat au facut cei care s-au incadrat la ultimul airdrop, LayerZero. Suficient cat sa iti plateasca abonamentul pe un an si o masa afara :)

In ultimele luni, abonatii Stakeborg Academy au facut mii de dolari gratuit. Nu te ingrijora, vor mai fi si altele. Te bagi la urmatorul? Apasa aici.

 • 📈 Matei’s Update

 • ⚽️ Sport x NFTs

 • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

 • 👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Promit ca nu-ti ia mai mult de 6 minute sa citesti newsletterul.

📈 MATEI'S UPDATE

Incepand cu 2020, traim o alta realitate.

Am intrat in perioada in care saptamana de saptamana avem vesti istorice. ETF BTC, ETF ETH, presedinti crypto, etc. 

Astazi, realitatea ne spune asa:

 • Niciodata nu au fost mai diferite conditiile economice globale

 • Este prima oara cand avem produse financiare (ETFuri) pentru produse crypto

 • Corelatia intre crypto si bursa este mica

 • Noi narative apar de la o zi la alta

Pe scurt, realitatea ne spune ca jucam dupa alte reguli.

Am ajuns oare in punctul in care observam cum proiectele majore devin locul de joaca al institutionalilor si retailul ramane cu memecoins si investeste in echipe mici?

Uite de ce spun asta: saptamana trecuta am avut o surpriza. VanEck, si ETFul Solana.

Sunt un Solana bull. Am fost atunci cand Solana era $8, $20, $40, $70 si $190. O sa fiu in continuare pana mi se demonstreaza ca gresesc in teza mea investitionala.

Ma bucur enorm pentru anuntul VanEck (ulterior si cel al 21Shares). Insa observand certurile din industrie intre comunitatile Ethereum si Solana, simt nevoia sa clarific un lucru. Important ca sa nu ne aflam in situatia in care nu vedem padurea din cauza copacilor.

Mai intai, copacii.

Deschiderea institutiilor catre crearea de noi ETFuri inseamna un singur lucru: interes din partea investitorilor. Scurt si la obiect: nimeni in industria asta nu e interesat sa piarda bani. Ci sa-i faca.

A durat 11 ani sa avem primul ETF spot Bitcoin.

Ce s-a intamplat cand au fost acceptate toate? Miliarde de dolari au fost aruncati catre ele. Acum, locul 2 si 3 bat la usa: ETH si SOL.

In mod evident vom vedea aceste produse mult mai repede decat la BTC, ETH venind in curand. Si pentru SOL… ei bine, cel mai probabil la anul.

In momentul de fata, administratia SUA este anticrypto. Abia am reusit sa le strangem degetele si sa demonstram ca avem dreptul legal la ETFul Bitcoin. La ETH au strambat si mai tare din nas. Ceea ce inseamna ca SOL este departe de a fi o prioritate.

Si acum, padurea.

ETFul SOL deschide drumul pentru fiecare altcoin. Ca vorbim despre indecsi de memecoins tranzactionabili ca ETFuri sau produse cu detinere individuala, fiecare pas in fata pentru SOL e un pas in fata pentru industrie.

Cat despre piata… un mic update despre range-ul nostru cel de toate zilele:

Ieri am avut o tripla inchidere: daily, weekly, monthly. Una care este neutra. Nu e suficient de bearish incat sa ne ingrjoreze (fiindca avem un wick lung catre partea de jos) dar nici bullish (abia am scos capul deasupra nivelului).

Din pacate, breakoutul a avut loc intr-un weekend. Pe volum mic. Asa ca “nu cred pana nu vad” sustenabilitatea miscarii. Ce trebuie sa facem ca sa aiba bulls speranta ca pretul va creste este sa tinem $62.500.

Daca reusim, urmatorul obstacol e $65.000.

Pana vedem ceva convingator, americanii ne tin ocupati. Cu informatii importante pentru piata. 

 • Maine avem discursul lui Powell

 • Pe 3 iulie avem minuta FED

 • Pe 5 iulie vin datele despre piata muncii US

Nu faceti tradeuri prea multe, nu faceti prea multe rotiri de capital. Stay pacient and you’ll be rewarded.

Life is short. Go long.

Matei

⚽️ Sport x NFTs

Stakeborg NL League

Cu un total de 24054 puncte, astazi, 1 iulie, suntem pe locul 1647 in clasamentul ligilor create in Sorare Rivals pentru acest EURO. O clasare pe o pozitie intre 1000 si 5000 aduce ca premiu fiecarui participant un Limited Card Tier 5, 3 Card Essences, respectiv 3 Arena tickets. 

Cu ocazia aceasta, vreau sa ii salut pe toti cei care s-au inscris in liga, si sa-i felicit pe userii Yarriiiii, Yasmrun1307 si Lorin22, care ocupa mai mereu podiumul in clasamentul ligii noastre. 

Sorare Essences

Sorare a introdus un nou tip de reward din gama in-game items, si anume essences. Aceste esente se castiga in cadrul Sorare Rivals Leagues, respectiv Arena matches, iar la un moment se pot folosi pentru a produce un card.

Conform graficului de mai jos, in functie de numarul de essences folosite, ne incadram intr-un milestone, care ne indica tier-ul minim al cardului pe care il putem obtine. In plus, sansele de a obtine un card cat mai bun sunt direct proportionale cu milestone-ul si numarul de essences folosite.

Moment bun pentru transferuri

In aceste saptamani intreg focusul iubitorilor de fotbal este asupra EURO si Copa America. Astfel, preturile cardurilor jucatorilor ce participa in aceste competitii este ridicat in aceasta perioada, insa se pot reusi tradeuri foarte interesante pentru jucatori aflati in pauza competitionala inca o luna.

In plus, e un moment numai bun pentru ca managerii sa isi defineasca tactica pentru noul sezon – In-Season / Classic -, si sa isi testeze calitatile de scouteri pentru a intui anumite mutari pe piata transferurilor.

Pana data viitoare, nu uitati, enjoy the journey!

Hai Romania! 💛

Ionut (1johnny)

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

SEC-ul da Consensys in judecata (iar) pentru Metamask. De data asta, capitolul staking. Cand o sa se invete minte ca nu asa functioneaza crypto?

VanEck si 21Shares au aplicat pentru un ETF Solana, mizand pe castigul lui Trump la alegerile prezidentiale. Cum ar fi sa vedem unul in 2025?

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, este eliberat. Si primeste $500.000 in Bitcoin pentru un nou start. Asta dupa ce a primit de-a lungul timpului 16.500 ETH pentru a se apara impotriva SUA.

Memecoinurile castiga in fata NFTurilor in termeni de volum si mindshare. Sa fie asta noua realitate sau o bula trecatoare?

Bitget aloca $20 milioane pentru un fond ce vizeaza ecosistemul TON. Cu ocazia lansarii blockchainului TON am reinceput sa folosesc Telegram.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

X Post: Ne complicam viata concentrandu-ne pe timeframeuri mici. De cele mai multe ori, cea mai simpla varianta este si cea corecta. Ne trebuie rabdare si capital:

Articol: Company of one. Din pasiune, curiozitate sau nevoie, pare ca toat lumea mai are o ocupatie pe langa jobul principal. E un adevar contemporan - si daca nu te afli si tu printre acei oameni inca, cel mai probabil o vei face in 5 ani.

Video: Cu toate ca nu sunt preferatii comunitatii crypto pe X acum, Donalt si Cred sunt unii dintre cei mai buni. Si merita sa ne documentam mereu despre parerea contrara noua, poate-poate gasim ceva nou.

Cel mai popular short de saptamana anterioara

Adevaratele comori se ascund in newsletterul Pro - din care mai varsam, pe alocuri, si in cel Free :)

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.