TCI #204: Nivelurile care dicteaza viitorul

Castigatorii saptamanilor trecute s-au transformat in cei mai buni candidati pentru short, cu MATIC, APE, LINK, SOL fiind cap de lista.

Te punem la curent cu ultimele mișcări din piața Crypto și NFTs. Două ediții de 5 minute pe săptămână și le-o iei înainte tuturor!

Ca sa minimizezi cat de mult posibil riscurile de a-ti pierde fondurile, ti-am pregatit un nou curs despre securitate in cadrul Stakeborg Academy. Daca esti abonat, poti incepe sa-l parcurgi – iar daca nu, iti oferim un trial de 14 zile ca sa testezi tot ce ofera Stakeborg Academy. Toate beneficiile pentru nici macar un leu.

Si cu Vlad proaspat intors din SUA, avem din nou CAD. De data asta cu mai multe insight-uri presarate pe deasupra (click pe poza ca sa ajungi la video)

 • 📈 Matei’s Update 

 • 🕵️ Prin gaura cheii

 • 🎵 Spotify introduce web3 - MEANiX

 • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

 • 📚  Razi ca prostu`

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 5 minute

📈 MATEI'S UPDATE

S-au facut 5 zile de la rejection-ul nivelului de $25.000, 4 dintre ele avand volum peste medie de scadere si pare ca ne intoarcem la o corelatie mai apropiata cu indicii bursieri. Tehnic vorbind, cum zicea si Vlad in CAD, nu ne aflam intr-un punct groaznic: pe termen scurt cel putin exista o confluenta de indicatori si niveluri de suport care sa sustina faptul ca nu am pica direct: S&P500 retesteaza trendline-ul din care iesise iar BTC este in zona de suport.

Insa pe termen mediu, pietele incep (in sfarsit) sa faca pricing in discursului lui Powell. Poate ca viitorul nu este atat de roz si inflatia este si mai sticky decat ne asteptam - semne sumbre pentru bursa entuziasmata. Este posibil ca tot acest breakout de care ne-am bucurat la inceputul anului sa se transforme intr-o simpla deviere, urmand sa intram la loc in trendul descendent.

Toate aceste conditii au prezentat in ultima saptamana (si poate inca prezinta pe anumiti tokeni) oportunitati excelente de short precum pe care l-am analizat si explicat in ultimul newsletter Pro. Castigatorii saptamanilor trecute s-au transformat in cei mai buni candidati pentru short, cu MATIC, APE, LINK, SOL fiind cap de lista.

Un lucru surprinzator este sentimentul pietei. In ciuda scaderilor double digits, amenintarilor SEC-ului si evenimentelor din China, FGI se afla inca in zona de neutral, nesuferind o scadere semnificativa. Ma astept ca in urmatoarea perioada acesta sa scada si sa ne intoarcem cu totul la o piata mai apropiata de realitatea macroeconomica.

Daca erati expusi in alts sper ca ati marcat niste profituri. Acum luam pauza si urmarim reactia nivelurilor de suport pentru urmatoarea directie pe termen scurt.

Matei

🕵️ Prin gaura cheii

Nu poate fi negat că viziunile asupra banilor sunt la fel de dificil de descris așa cum sunt traseele norilor pe cer. Pentru a înțelege cu adevărat utilitatea cryptomonedelor trebuie să înțelegem mai intâi ce sunt banii. In cursul „Blockchain: Bazele următoarei ere tehnologice” am dedicat un capitol intreg înțelegerii banilor și îl poți accesa și tu GRATUIT timp de 14 zile.

📝 Notes from MEANiX

Music NFTs Don’t Sleep:

 • Platforma OneOf a transformat 40 de poze nemaivazute ale trupei Beatles facute in 1966 in NFT-uri. Pentru fiecare NFT mintat holderii primesc poza in format fizic si, prin integrarea tehnologiei NFC, fiecare poza are integrat certificatul digital de autenticitat, validat de blockchain. 

 • Zora nu urmeaza exemplul OpenSea si inca lupta pentru artisti. Platforma de NFT-uri a integrat un nou model de monetizare prin care creatorii creeaza gratuit, iar colectionarii platesc o taxa fixa pentru a tranzactiona.

 • Artistii de pe Sound.xyz pot de acum inainte sa le ofere colectionarilor posibilitatea de a descarca fisierul audio al piesei mintate. Sound demonstreaza ca Right Click Save As nu conteaza.

 • Ben a publicat in ZiggyZiggyMusic o analiza a situatiei curente ale pietei de NFT-uri, cu precadere cea de muzica. Ben arata cat de conectata este piata de NFTs de ciclurile crypto. MUST READ

Web3 este un pericol real pentru modelul de afaceri al Spotify-ului si totusi platforma de streaming incearca sa incorporeze blockchain-ul in strategiile curente. 

In caz ca te intrebi, nu, Spotify nu va introduce Music NFTs in platforma, nu va fi nicio piesa luata de pe blockchain, modul de distribuire al muzicii ramane acelasi. In schimb, Spotify le va permite comunitatilor web3 partenere sa creeze “curated playlists” care vor putea fi accesate doar de holderii NFT-urilor colectiei corelate.

Ce inseamna asta pentru Music NFTs? Inseamna ca Spotify recunoaste potentialul disruptiv al NFT-urilor, insa nu vrea sa ofere muzicii web3 suficienta credibilitate. Motivul e ca un viitor in care lumea asculta muzica NFT este, cel mai probabil, un viitor fara Spotify (cel putin nu in forma sa actuala).

Ziua in care Spotify va integra Music NFTs in platforma va fi ziua in care streaming-ul va deveni neprofitabil.

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI: 

 • Ce bine ca putem urmari toate actiunile onchain. 10.000 ETH in 48 de ore.

 • Uniswap NFTs evolueaza si permit cumpararea de NFTs cu multiplii tokeni. Take that, Opensea:

 • In ciuda rally-ului, echipa din spatele MATIC se alatura sirului lung de echipe care se vede nevoita sa renunte la angajati pentru minimizarea costurilor:

  📚 Razi ca prostu'!

Mai multa analiza fundamentala, la fel de mult haz. CryptoBully ti-a pregatit un nou tool - TUIT (The Ultimate Investing Tool), menit sa-ti faca viata usoara atunci cand cauti si investighezi proiecte. Toti abonatii au acces la el - iar daca nu esti, fugi si da subscribe folosind butonul de mai jos.

“Vrem sa va aducem sub radar, in principal, tokeni care ne intereseaza pe noi si care au fost recent, sau urmeaza sa fie lansati in piata. Un lucru insa este esential sa intelegi - noi doar iti prezentam aceste informatii pentru ca ulterior tu sa decizi, DACA aceste proiecte merita sa fie ‘investigate’ mai in profunzime sau nu.” 

CryptoBully: 5 minute pe saptamana: haz, necaz si crypto. Subscribe here!  

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread: 

Despre ce inseamna sa ai un sistem disciplinar bine pus la punct si cum ti se poate schimba viata daca nu te tii de el, ilustrat cu poker:

Carte:

Understand psychology. O lectura usoara pentru neinitiati care contine foarte multe insight-uri bune despre cum functionam, cum gandim, cine suntem si cine credem ca suntem. Aici am aflat de Yerkes-Dodson law care vorbeste despre nivelul ideal de emotii pe care sa-l avem pentru a fi cat mai eficienti:

 “Being angry or upset might mean that you do the washing-up more quickly and efficiently - but if those feelings are too intense, you might break things or drop them.” 

Video:

As ever, Guy vine cu subiecte interesante pe care le explica rapid. Iar ARK si Cathie sunt pe watchlist-ul nostru, take a look:

  Felicitari! In acest moment, esti abonat gratuit la newsletter-ul The Crypto Insider. Vrei mai mult? Abonează-te gratuit pentru primele 14 zile la StakeBorg Academy! Vei avea acces la cursuri despre Bockchain, NFTs si DeFi, Analiza Saptamanala de Piata ca sa stii unde se afla investitiile tale in crypto, acces la The Stakeborg Talks unde vei putea cunoaste oameni din mai multe domenii, pasionati de crypto si finante si acces la Newsletter-ul saptamanal PRO  care vine cu o analiza detaliata a tot ce inseamna piata crypto.

  Newsletter-ul de azi a fost...

  Alatura-te altor 10000+ de pasionati si tine-ne aproape:

  Stiai ca avem newsletter free si in engleza? The Crypto Insider Report

  Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.