• The Crypto Insider
  • Posts
  • TCI #220: Oprim transmisiunea pentru un anunt important pentru tara

TCI #220: Oprim transmisiunea pentru un anunt important pentru tara

Pe scurt, banii se fac in bear market.

Ultimul Crypto After Dark a fost de pus in rama. Vlad a venit cu 4 argumente pentru care Ethereum va detrona Bitcoin. Si tot 4 pentru care asta nu se va intampla.

  • 📈 Vlad’s Update

  • 🕵️ Prin gaura cheii

  • 🎵 Notes from MEANiX

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 4 minute

📈 VLAD'S UPDATE

Profit de faptul ca Mateiutzu e plecat la plaja si cocktailuri pentru a va povesti ceva extrem de important pentru acest moment al bear market-ului.

Atunci cand $PEPE este cel mai mare castigator din ultimele 7 zile si aproximativ 1 miliard de dolari e blocat intr-un meme coin ( pe langa alte cateva prin DOGE sau SHIBA) nu e de mirare ca FGI arata ca suntem in zona de GREED.

Pe fondul acestui greed, dar si plecand de la cele scrise in tweet-ul de mai jos, devine cu atat mai important cum ne pozitionam pentru a profita de oportunitatile pe care bear market-ul le aduce.

Dupa cum probabil stiti, am lansat acum cateva luni o lista cu altcoinuri pe care le tinem sub observatie tocmai pentru ca experienta mea din 2018-2019 ma face sa fiu atent la valuations care sunt ineficiente. Asa am cumparat $ADA la 7 centi si l-am dat 30x mai tarziu. Daca nu ati accesat povestea asta pana acum, puteti vedea lista aici sau in fiecare episod din ZA ALT SHOW unde vorbesc cu Andrei, dupa cum sugereaza si numele, fix despre altcoins.

Am alcatuit lista impreuna cu cele cateva field-uri pentru ca nu e acelasi lucru sa iei o moneda cand e down 90% cu atunci cand e down 99%. Aia 9%, cand pretul o ia in sus in bull market-ul urmator, pot sa insemne mii de dolari. Pentru ca interesul a fost masiv ( am avut la un moment dat 480 de oameni concomitent pe acest document) ne-am decis sa ducem povestea mai departe si sa construim un dashboard, o platforma in care sa agregam mai multe date care sa contribuie la calibrarea intrarii in piata.

Practic, un loc unde tu ca investitor sa gasesti tot ce ai nevoie pentru a intelege mai bine ca majoritatea participantilor la joc, ce se intampla in piata.

Ca sa va dau un exemplu. Filecoin ( FIL) e down 98% de la all time high desi este unul din proiectele care are functionalitate, clienti si genereaza fees. Mai exact, 3 milioane in ultimele 30 de zile. Din punct de vedere fundamental, Filecoin sta mai bine ca 90%+ din proiectele din top 100 si cu toate astea a pierdut mai mult teren ca majoritatea. In functie de anumiti parametri si contextul macro, dashboard-ul pe care il vom crea va face posibila intrarea in zona de maxima oportunitate, zona unde risk/reward ratio e cel mai bun.

Investitiile sunt un zero-sum game. Ca tu sa castigi, cineva trebuie sa piarda. Noi suntem aici pentru a castiga.

Lista in actualul format va ramane gratuita pentru totdeauna.

Dashboard-ul, pentru ca agregheaza date din 5 surse diferite ( Messari si Glassnode printre ele) va fi facut live pe Stakeborg Academy in perioada urmatoare. Partea cea mai buna? Vom aduce noi imbuntatiri in fiecare saptamana iar newsletterele PRO si market updates-urile vor fi bazate din ce in ce mai mult pe datele generate de noi, pentru uz intern.

Stii inaintea altora, faci bani.

Stiu altii inaintea ta, esti exit liquidity.

Aici poti incerca Stakeborg Academy gratuit timp de 14 zile. Vei primi market update-ul saptamanal (un scurt rezumat din ultimul poti vedea mai jos), newsletter-ul PRO si acces la toate cursurile noastre. Full money refund policy in primele 3 luni.

🕵️ Prin gaura cheii

📝 Notes from MEANiX

Cantareata Grimes, cunoscuta si drept mama copilului lui Elon Musk, a anuntat ca va imparti 50% din redevente cu oricine va crea o piesa de succes folosindu-se de vocea ei AI. Lipsindu-se de orice procedeu legal si de case de discuri, Grimes ii incurajeaza pe artisti sa inregistreze piesele pe platforma Elf.tech de unde echipa ei va putea sa colecteze si sa plateasca royalties-urile datorate prin smart contracts pe blockchain.

Acum doua saptamani ti-am povestit de piesa virala care i-a adus pe Drake AI si The Weekend AI impreuna si care a fost scoasa de pe toate platformele la reclamatia caselor de discuri care ii reprezinta pe cei doi artisti. Grimes a facut total opusul, a imbratisat aceasta noutate si a decis sa incurajeze artistii sa ii foloseasca vocea AI in loc sa exercite control absolut asupra unui fenomen incontrolabil.

Deseori avem o reticenta la adresa noilor tehnologii. In anii 60, tabloidele din Statele Unite scriau despre potentialul pericol pe care xerox-ul l-ar aduce scriitorilor. Acestea spuneau ca aparitia xerox-ului le va goli buzunarele autorilor de opere scrise.

Au trecut 60 de ani de atunci si acum stim ca imprimantele le-au generat mai multi bani scriitorilor, nu mai putini. Acelasi tip de gandire se aplica la toate tehnologiile cu potential perturbator in industriile creative. Inteligenta artificiala va duce creativitatea la un nou nivel, timp in care tehnologia blockchain va face arta si muzica digitala valoroasa pentru prima data.

Poate ca pare o coincidenta ca toate aceste tehnologii se dezvolta in paralel, doar ca ele nu au fost create cu scopul pe care il discutam noi aici. Inteligenta artificiala a fost inventata pentru a invata calculatoarele sa traduca limbi si sa comunice ca un om, nu pentru a-i asista pe artisti in procesul lor creativ. Blockchain-ul a fost creat din lipsa unui sistem digital care sa garanteze autenticitatea documentelor legale, nu pentru a face arta si/sau muzica digitala valoaroasa.

Asta este frumusetea inovatiei. Doar combinarea unor concepte aparent abstracte si total diferite poate duce la noi idei care sa revolutioneze lumea in care traim.

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

  • Un senator care crede ca FED-ul trebuie sa creasca dobanzile la peste 8%, mai crede si ca bancile moderne sunt ponzi schemes. Sa plangi? Sa razi? Sa te ingrijorezi?

  • Italia vine cu taxe de 26% pentru crypto. Sa spunem multumesc statului roman. Urmasii romanilor will hodl.

  • Ceva inedit: Horatiu Malaele intra in lumea NFTs

  • Bitcoin devine Ethereum odata cu aparitia NFTs, ordinals, BRC20, etc.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread:

Azi vin cu 2 thread-uri ca nu m-am mai vazut cu voi, subscriberii de la newsletter-ul free de foarte mult timp. Primul e despre o completare enervant de necesara la dashboard-ul pentru alts-uri pe care il vom crea noi:

Al doilea e o poveste de viata, un episod mai exact, care merita citit de oricine care are un business la inceput de drum.

Carte:

Si daca newsletter-ul de azi e mai rebel de felul lui, cartea trebuie sa fie in acelasi ton: Rebel Talent: Why It Pays to Break the Rules at Work and in Life.

Scriam pe Facebook despre presiunea sociala la care suntem supusi si care e mai mare decat oricand in istorie. Niciodata nu a fost mai greu sa iesi din matrixul social, ceea ce ii face cu atat mai valorosi pe cei care reusesc.

Video:

Cum va ajunge bitcoin la 1 milion de dolari? Ete:

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.