TCI #221: Bounce-ul binemeritat: un esec?

Asteptam un bounce de 2 saptamani. Cel pe care l-am primit nu ne spune multe.

Unul dintre scopurile noastre principale la Stakeborg este sa te ajutam sa gandesti ca smart money si sa iesi din mentalitatea de retail. Este singura metoda prin care te poti detasa de emotii si sa fii profitabil pe termen lung.

Mai jos ai un sneak peek din ultimul Market Update in care Vlad explica de ce sunt importante schimbarile in volum din ultimele saptamani. Si de ce sa pariem pe ETH s-ar putea sa nu ne ofere randamentele dorite - in comparatie cu alts-urile.

Pentru acces la intregul update si oportunitatile pe care eu si Vlad le prezentam saptamanal in newsletter-ul Pro, aboneaza-te la Stakeborg Academy apasand aici.

  • 📈 Matei’s Update

  • 🕵️ Prin gaura cheii

  • Sports x NFTs

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 4 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Nu pot incepe editia de astazi inainte de a va anunta ca ne-am strans 12.000 in jurul The Crypto Insider! Comunitatea Stakeborg continua sa creasca de la luna la luna si nu am fi ajuns unde suntem fara ajutorul vostru. Am trecut prin multiple iteratii ca sa ne apropiem cat mai mult de nevoile voastre si noi, echipa Stakeborg, am crescut impreuna cu voi. Multumim!

Uitandu-ne la piata crypto, saptamana trecuta a fost una tumultoasa. Datele care au venit despre redeschiderea Chinei (care a fost de fapt un mare nothingburger, considerand ca piata este forward looking si integreaza deja cresterile incetinite ale companiilor tech si inflatia in scadere) nu au fost un catalist pentru schimbarea directiei. La ce ne putem uita ca reactie este DXY:

Dupa ce n-a reusit sa sparga 102.5 de la inceputul lui aprilie, DXY si-a facut curaj si a recapatat nivelul. Si, cu ocazia asta, a pus pauza raliului EUR care a suferit din cauza ultimelor date din Germania (mai exact, scaderi considerabile MoM in vanzari si nivelul de productie al fabricilor).

BTC a avut o saptamana interesanta in care a oscilat intre $28.300 si $25.800, ambele valori fiind atinse cu wicks destul de lungi. In niciuna dintre dati nu am avut volum convingator ca sa tragem concluzii solide despre puterea respingerilor, asadar ne aflam in continuare in no man’s land. Short term, ne aflam in partea de jos a range-ului $30.000 - $27.000 dar suportul de $27.000 nu s-a dovedit a fi foarte de incredere. Si daca adaugam faptul ca lichiditatea este foarte scazuta (vezi market update sneak peek), nivelurile pe care le avem trasate nu inseamna foarte mult.

In luna mai, BTC (linia neagra) s-a incapatanat sa se decupleze de S&P500 (linia albastra). Nu este prima oara cand vedem decuplari pe termen scurt, insa de cele mai multe ori ajungem sa o luam pe aceeasi cale dupa 1, maxim 2 luni. Ceea ce s-ar putea intampla daca DXY mai are parte de un scurt rally iar stocks incep sa scada.

Cred ca este de la sine inteles ca in toata perioada aceasta, alts-urile s-au aflat in mare parte in cadere libera fata de BTC. De fapt, doar ETH si-a facut curaj si a scos putin capul deasupra liniei de plutire. Dar fara higher highs semnificative, putem considera ca a avut parte doar de un beta crescut in urma bounce-ului binemeritat al BTC.

Daca nu am fi avut bounce-ul recent, am fi putut concluziona ca intreaga scadere este un semn acut de slabiciune al pietei crypto. Practic am cazut de la $30.000 la $26.000 intr-un slow bleed, alimentat de iesirile market makerilor Jump si Jane Street din crypto. Toate astea pe fondul unei lipse acute de cumparatori, care nu ne-au convins de fapt nici la $25.800. Mergem inca pe teren minat, dar am fost salvati deocamdata de clopotel.

Miercuri ne auzim cu abonatii Stakeborg Academy in newsletter-ul Pro si povestim despre ce ne spune nivelul somajului despre pietele financiare analizand situatia inedita in care ne aflam. See you then.

Matei

🕵️ Prin gaura cheii

Cum au luat nastere smart contracts? Si de ce dau valoare blockchain-ului Ethereum? In cursul “Analiza Fundamentala: Baza investitiilor in cryptomonede” am dedicat un capitol intreg ca sa intelegi inceputurile retelei si viziunea lui Vitalik Buterin. Ai 14 zile GRATUITE sa-l accesezi cu abonamentul Stakeborg Academy.

⚽ Sports x NFTs

Dreams come true

La fel ca si in recentele episoade, avem o parte de “visele devin realitate”. Dupa Zidane experience sau zborul impreuna cu lotul AC Milan, echipa Sorare impreuna cu partenerii de la Liverpool au pregatit o zi de neuitat pentru 30 de iubitori de fotbal.

Cei mai mari colectionari de Liverpool Sorare cards, respectiv cunoscuti creatori de Sorare content au fost invitati sa joace un meci pe Anfield, antrenati de legendarii Emile Heskey, respectiv Robbie Fowler.

Training devine Academy

Incepand cu Game week (GW) 371 (12-15 mai), competitia Training primeste un meritat si asteptat update inspre “Academy Competition”. Acest lucru inseamna ca echipele din training au competitia lor, premiata in fiecare GW cu 500$, 300$, respectiv 200$ pentru antrenorii aflati pe podium, in timp ce locurile 4 – 500 primesc cate 5$, sumele fiind convertite in ETH.

Astfel, Academy devine prima competitie cu rewards doar in ETH si XP, fara a se castiga carduri, iar un lucru care merita mentionat este ca XP-ul generat in training / academy este dublat pentru fiecare card. In plus, prin acest update, recent introdusele coins primesc mai multa valoare intrucat cu aceste coins se pot achizitiona si echipe pentru Academy.

 

IPFS

Recent, Sorare a facut un mare pas inainte in ceea ce priveste descentralizarea. Cardurile Sorare sunt detinute de catre utilizatori, nu de catre companie, cum se intampla cu Web2 in-game items, iar noul update aduce un element de transparenta foarte relevant.

Fiecare card Sorare are de acum referinta la IPFS (InterPlanetary File System), iar userii Sorare pot accesa in orice moment datele cardurilor intr-o maniera descentralizata, fara a mai depinde in vreun fel de Sorare.

Mai multe despre IPFS si importanta sa puteti citi in sectiunea dedicata din cursul “NFT: Noua frontiera a bunurilor digitale”, pe care il gasiti pe Stakeborg Academy.

Pana data viitoare, nu uitati, enjoy the journey!

Ionut (1johnny)

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

Inca o dovada ca institutionalii recunosc ca blockchain nu este doar crypto. Guvernul chinez pregateste 500.000 oameni sa cerceteze beneficiile tehnologiei. In timp ce au banat crypto.

Prea multe vesti bune strica. In UE se discuta ca banca centrala sa aiba drept de veto impotriva stablecoin-urilor daca le considera a fi riscante. In traducere, cat mai avem pana sa fie interzise?

Reminder pentru declaratia unica, deadline 25 mai. Si situatia usor intortocheata a reglementarii crypto din punct de vedere fiscal.

Uniunea Europeana lanseaza un blockchain public si multiple tari vor opera noduri. Si prima utilitate este verificarea certificarilor universitare. Inca un pas catre decentralized IDs.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread: New week, new AI thread. De data asta cu orice nu este ChatGPT. Pentru ca si restul companiilor se misca repede si nu vrem sa ramanem in urma.

Carte: HBR’s 10 Must Reads on Managing Yourself. Orice shimbare incepe cu o privire in oglinda. Iar HBR se pricepe sa ne ofere o imagine critica, de data asta asupra vietii profesionale.

“Successful careers are not planned. They develop when people are prepared for opportunities because they know their strengths, their method of work and their values.”

Video: Daca nu esti inca abonat Stakeborg Academy, uite un rezumat al sectiunii de trading din newsletter-ul Pro. Si daca esti abonat, e un bun recap.

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.