TCI #224: Absurditatea pietelor

Lumea devine din ce in ce mai paradoxala. Iar crypto nu face exceptie.

Cybersecurity, interesul #1 international. Bancile, motorul intregii economii. Doua industrii fara de care lumea in care traim nu ar fi asa cum o stim astazi.

Generalul Anton Rog al diviziei cybersecurity SRI si Sergiu Manea, CEO-ul BCR, sunt reprezentantii celor doua industrii din Romania si ii vom avea pe amandoi la scena la TST. Fara doar si poate, una dintre cele mai juicy editii de pana acum. Asta pentru ca nici noi nu stim la ce sa ne asteptam, avand cu noi doua dintre cele mai controversate domenii fata de crypto.

Acum mai avem 8 bilete Early Bird la 120 lei, fiecare dintre ele venind cu un tricou Stakeborg. Apoi, pretul creste la 170 lei. As always, see you there.

Rezerva-ti locul acum.

  • 📈 Matei’s Update

  • 🕵️ Prin gaura cheii

  • 🎵 Soundcloud introduce Fan Powered Royalties - MEANiX

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 4 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Exercitiu de imaginatie: sa zicem ca tranzactionam doar pe piata crypto. Nu stim de starea niciunei alte piete. BTC n-a reusit sa stea deasupra $27.400, a respins nivelul cu un wick lung si a cazut sub. Alts-urile trimit semnale mixte la fiecare zvacnire si volumele se pastreaza la fel de mici. Crypto e un ghost town.

DXY e in continuare sus si nu arata semne de slabiciune deocamdata. Am spune ca sentimentul general este unul pesimist si ca risk-on assets sufera. In schimb, e mare petrecere la S&P500 care continua sa urce de parca nimic nu se intampla iar riscul recesiunii este nonexistent:

Intr-adevar, ultimele date din US (ISM, hourly earnings), Germania (CPI), Coreea de Sud indica dezinflatie, un semn de relaxare printre investitori. Adica o nevoie scazuta ca FED-ul sa creasca dobanda de referinta in iunie, ceea ce ar pune mai multa presiune pe sistemul bancar. Asa ca avem un global rally in equities. In vorbele lui Keynes:

“Markets can stay irrational longer than you can stay solvent.”

Saptamana trecuta am facut prima oara un poll pentru analiza unui alt si foarte multi dintre voi ati raspuns. Si, din variantele date, cred ca puteti ghici care a fost castigatorul, cu peste 50% din voturi :)

EGLD

Zilele trecute, MultiversX a anuntat strategia de crestere a ecosistemului pentru urmatorii 3 ani: o restructurare a directiilor (adaugarea AI-ului in strategia de business), implicarea activa in hackathons & more. Hai sa ne uitam si din punct de vedere al analizei tehnice.

Inca din noiembrie 2022, EGLD a stabilit un range ($33 - 45) din care am avut doar doua devieri, iar din luna mai petrecem timp mai degraba sub mijlocul acestuia, semn ca bulls au pierdut din avantul inceputului de an si se adapteaza downtrend-ului.

Pe timeframe mai mic (4H), stirile ultimelor zile au impins pretul deasupra unei rezistente locale care s-a oprit fix la mijlocul range-ului, $39, unde multi traderi aveau ordine de sell. Pentru moment, precum in cazul majoritatii alts-urilor, nu avem motive sa fim bullish decat daca ne intereseaza miscarile pe termen scurt. Lipsa de directie a pietei este o povara pentru alts, astfel ca sa avem un approach level-to-level este cel mai indicat.

Neavand o pozitie semnificativa portofoliului in EGLD, m-am folosit de preturile ultimelor zile ca sa incep sa construiesc una atat timp cat ne apropiem de partea de jos a range-ului. Fiind unul destul de larg, este foarte posibil ca atingerea maximelor si minimelor sa ia mai mult timp decat am fi confortabili, insa rabdarea este totdeauna rasplatita.

Pe masura ce vom mai avea developments in piata, o sa mai revin asupra alts-urilor propuse si discutate ca sa avem o perspectiva fresh. Let’s do this again next week, las variantele saptamanii acesteia mai jos :)

Ce alt sa analizam?

SOL  |  ATOM  |  MATIC  |  APE  |  Altul

Login or Subscribe to participate in polls.

Matei

🕵️ Prin gaura cheii

Piata crypto este cunoscuta ca avand un singur rege: BTC. Dar odata cu trecerea timpului, devine din ce in ce mai sigur faptul ca va mai avea loc o incoronare, cea a lui ETH. Iar in ultimul market update, Vlad explica de ce. Afla urmarind sneak peek-ul de mai jos.

Saptamanal urmarim evolutia celor doua ca sa identificam cele mai bune momente de a investi. Iar daca faci parte din comunitatea Stakeborg Academy, esti primul care afli. Tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi apasand aici.

📝 Notes from MEANiX

Majoritatea Music NFT-urilor valoreaza aproximativ $10 in acest moment. Poate ca inca nu am descoperit product-market fit-ul muzicii web3, dar se intampla multe lucruri misto care ma fac sa cred ca societatea noastra dezvolta niste valori care se potrivesc manusa cu tot ceea ce vorbim noi aici:

  • Spinamp a primit o investitie de $1.2 milioane - Suntem cu un pas mai aproape de a asculta muzica pe gratis, dar de a valorifica posesiunile digitale

  • Keyon Christ, un producator de renume care a colaborat cu artisti precum Rihanna si Kanye West a fondat compania Spores, un tool care iti ofera posibilitatea de a modifica piesa ta preferata, de a crea remix-uri intr-un mod facil si de a le inregistra pe blockchain

  • Dar poate ca punctul culminant din ultima perioada nu are nicio legatura directa cu web3-ul, insa ne demonstreaza multe despre mentalitatea noilor generatii de consumatori si creatori digitali: Fan Powered Royalties - Soundcloud.

Soundcloud a lansat un nou feature pentru ca artistii sa se poata conecta direct cu cei mai mari fani ai lor. Desi fanii puteau sa le dea mesaje artistilor de multa vreme, acest tool face parte dintr-o initiativa larga prin care Soundcloud isi schimba modelul de remuneratie. In momentul de fata, majoritatea platformelor de streaming folosesc un model pro-rata de distribuire al incasarilor prin care toti banii adunati de catre compania de streaming se impart bazat pe popularitatea fiecarei piese in parte. Proiectul “Fan Powered Royalties” spune ca Soundcloud se va axa pe un model user-centric prin care alegerile fiecarui ascultator in parte conteaza in impartirea veniturilor generate de platforma cu artistii, indepartandu-se de acest model invechit pro-rata.

Spre exemplu, sub noul model de remuneratie, daca tu asculti luna asta doar noua piesa a lui The Weeknd, “Popular”, atunci intreaga portiune din plata subscriptiei tale pe care o incaseaza artistii se va duce in totalitate catre The Weeknd. Pana acum, alegerile tale muzicale nu au avut niciun efect pozitiv asupra artistilor tai preferati. De acum inainte insa, ascultatorii > ascultarile.

Acest tip de evolutii ne arata cum cultura noastra digitala se schimba. Nu mai suntem observatori, suntem creatori, sustinatori, vrem sa facem parte din aceasta narativa a lumii digitale. Si vom face parte. Pentru ca multi dintre noi ne-am nascut intr-o era in care a nu fi online nu este o optiune. Iar daca nu avem cum sa scapam din acest sistem, web3-ul este sansa noastra de a ne spune macar cuvantul si de a contribui la modul de dezvoltare al acestei lumi paralele in care ne petrecem o portiune importanta din viata.

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

Vrei EGLD moca? Tradesilvania ti-i da daca te inregistrezi pe platforma lor.

Daca 2022 a fost un an in care echipele F1 s-au distantat de parteneriate cu firme crypto, Red Bull schimba tonul si se aliaza cu Sui.

N-ai fost rugpulled de primele trei dati? Ben.eth iti da ocazia (iar) sa faci parte din club.

Inainte sa vorbim de onchain metrics, trebuie sa aducem lumea in crypto. Magic a strans $52 milioane in runda lor ca sa sporeasca adoptia prin wallet-as-a-service. Cine zice ca nu sunt bani in bear markets?

Tot mai multe voci sunt ingrijorate de legislatia anti-crypto din US, cu CEO-ul Coinbase in frunte. Asta in timp ce China le-o ia cu mult in fata.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread:

E din ce in ce mai greu sa gasim spatiul mental sa fim creativi intr-o lume atat de interconectata. Tocmai de aceea e important sa ne antrenam muschiul creativitatii:

Carte:

Good to great. Nu toate companiile se nasc de succes. Dar ar trebui asta sa insemne ca sunt neaparat sortite esecului? Collins analizeaza caracteristicile necesare pentru a trece from good, mediocre or bad to great.

“Good is the enemy of great. And that is one of the key reasons why we have so little that becomes great. Few people attain great lives, in large part because it is just so easy to settle for a good life.”

Video:

Razboaiele, crizele economice sau dezastrele naturale - evenimente extreme din care pare sa ne revenim repede. Asta pentru ca tindem totdeauna sa ne intoarcem la medie, iar importanta lor e diluata de o multitudine de evenimente mici, pozitive. Uite de ce:

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.Absurditatea pietelorLumea devine din ce in ce mai paradoxala. Iar crypto nu face exceptie.