TCI #247: Renasterea ETH

Cu totii meritam a doua sansa. Cu atat mai mult ETH.

Daca ai supravietuit pana acum, felicitari. Avem din ce in ce mai multe motive sa credem ca 2024 va fi un an bun in crypto. Preturile cresc cu BTC fruntas si avem noi targeturi, lucruri pe care Vlad le discuta in ultimul market update.

Risk management-ul practicat in bear market ne-a pregatit portofoliul pentru bull. Iar acum suntem pregatiti sa ne multiplicam valoarea portofoliului si sa profitam de unul dintre anii cu cei mai multi catalisti pentru crypto. Doar la Stakeborg Academy.

  • 📈 Matei’s Update

  • 📝 Intra in Clubul Nevazut

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 7 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Pe 2 octombrie scriam despre “Ultima sansa a ETH”, un articol despre o lunga perioada de neperformanta a ETH in fata BTC. Si cum odata cu vestile ETF-ului Bitcoin s-a nascut o speranta si pentru ETH short term: un ETF propriu.

Atunci, ETH era la $1700 si raportul ETH/BTC la 0.06.

De la inceputul anului, asa arata performanta celor doi tokeni:

  • BTC/USD + 115%

  • ETH/USD + 59%

  • ETH/BTC -26.88%

Asta inseamna ca ai facut mai putini bani daca ai tinut ETH decat daca ai fi tinut Bitcoin, un lucru rar auzit in perioadele de crestere. De obicei ne asteptam ca alts sa performeze mai bine in timpul cresterilor si mai prost in timpul scaderilor decat Bitcoin.

Azi, la o luna si o saptamana distanta, speranta a capatat picioare: Blackrock a inregistrat o entitate in Delaware, “iShares Ethereum Trust”, intocmai cum a facut si pentru Bitcoin. Si considerand ca a durat 7 zile pana sa aplice pentru ETF-ul Bitcoin de la inregistrare, par sa urmeze acelasi curs pentru infiintarea unui ETF ETH spot.

Cum s-au schimbat lucrurile de la anunt?

Vestea a venit la timp ca sa ne salveze dupa ce pierdusem nivelul de 0.055, plasandu-ne inapoi in range-ul parca etern 0.055-0.077. Tehnic vorbind, ne place sa vedem asta. Daca tinem nivelul pana la sfarsitul saptamanii, daily vom avea un failed breakdown si un range reclaim. Best case scenario in momentul de fata.

In USD, ETH a avut un moment de glorie: un god candle de +10% pana in zona de rezistenta $2120-$2270. Au urmat cateva zile de retracement pana la fosta rezistenta $2000 (devenita acum suport) unde ar fi bine sa cream o baza pentru viitoarele urcari. So far so good.

Pana acum, pretul ETH se comporta exact la fel ca si cel al BTC cand a ajuns la rezistenta. Uite o comparatie cu graficele unul langa altul. Daca totul merge conform planului BTC, am putea fi in ziua marcata cu verde mai jos. Si stim ce a urmat dupa aceea:

Daca reusim sa mentinem momentumul (considerand ca pe daily ETH nu are divergente bearish) ar trebui sa reusim sa scoatem capul deasupra $2.200. Ulterior, un target rezonabil ar fi $2.500, unde avem o rezistenta monthly din vremurile bull market-ului trecut.

Doua motive de ingrijorare:

  • Vestile nu au obtinut acelasi impact asupra pretului ca si la Bitcoin cu toate ca market cap-ul este de 3 ori mai mic. Buyerii par in continuare mai interesati de BTC sau asteapta confirmarea aplicarii pentru ETF, nu doar inregistrarea

  • BTC isi continua bearish divergence-ul daily. It doesn’t have to play out dar e bine sa bagam de seama ca pierdem usor avant.

Si avand in vedere componenta de staking (incluzand obtinerea unui yield), e posibil sa avem reticenta din partea institutiilor pentru a investi in prima instanta. Pana legislatia nu o sa fie mai clara cu privire la clasificarea securities, multi vor vrea sa se afle in tabara better safe than sorry.

Ca sa inchid, e bine sa vedem o gura de aer de la slabiciunea ETH. Dar vs BTC, motivul de bucurie este ca n-am pierdut range-ul. Vesti cu adevarat bune ar insemna sa ne bucuram pentru reclaim-ul mijlocului range-ului sau sa il depasim. Iar pana acolo mai e drum lung.

Welcome back, ETH.

Matei

PS: Stocks woke up cu new highs saptamana trecuta. Au spart in sfarsit downtrend-ul si pare ca vedem un winter rally pe S&P500.

📝 Notes from MEANiX

Muzica si fashion-ul sunt mai legate ca niciodata. Muzica influenteaza trendurile modei, iar stilurile de imbracaminte sunt adesea folosite de oameni pentru a-si exprima identitatea si gusturile muzicale. In contextul in care multi dintre muzicienii de top ai lumii si-au lansat propriile produse vestimentare, devine din ce in ce mai dificil sa tragi linia intre industria modei si cea a muzicii. Se pare totusi ca aceasta intrepatrundere nu se va opri prea curand, iar urmatorul pas se contureaza chiar aici, in web3.

Am mai vorbit in trecut de artisti si influenceri virtuali, de angelbaby, Lil Miquela si altii. Ei bine, pe 16/11, angelbaby lanseaza 100 de hanorace care iti dau accesul in Unseen Club, in parteneriat cu IYK si Bonfire, si devine un fel de Kanye West al digitalului.

Aceste hanorace nu sunt doar cheia spre Clubul Nevazut. Cele 100 de hanorace reprezinta si singura cale de acces catre noua piesa a lui angelbaby. Nu numai ca fiecare hanorac iti da sansa sa accesezi aceasta noua piesa, dar iti si ofera posibilitatea de a o impartasi cu prietenii tai. Datorita unui chip NFC integrat in hanorac, prietenii tai vor putea minta si ei piesa, la randul lor, iar tu primesti o parte din profit. Astfel, aceste hanorace devin mai mult decat niste simple obiecte de imbracaminte. Un hanorac devine un CD de editie limitata cu o piesa exclusiva, un contract care iti permite sa castigi de pe urma distribuirii muzicii, sau chiar un bilet fara de care ai fi oprit la usa clubului nevazutilor.

Incorporarea digitalului in fizic pare sa fie cel mai tangibil mod prin care oamenii sa inteleaga NFT-urile, digital collectibles, digital fashion, si asa mai departe. Tu ce crezi?

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

Un wallet de pe Binance a pierdut $27 milioane in USDT printr-un hack sofisticat. Prost fel de a-ti incepe bull market-ul.

Traderii folosesc periculos de mult leverage odata cu cresterea pretului BTC. Sa ne pregatim de o noua serie de lichidari?

Cum sa pierzi $54 milioane? Simplu, comunica din puscarie traficantilor de droguri ca vrei sa muti fondurile pentru a evita taxarea. Financiar vorbind, cred ca mai bine le platea.

Fondul de investitii norvegian ($1.4 trilioane AUM) va folosi AI pentru optimizarea productivitatii. AI-ul va revolutiona managementul fondurile de investitii.

$285 milioane pentru un nou fond de investitii crypto. De cand n-am mai auzit asta?! Se confirma rasaritul la orizont pentru crypto.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

X Thread Post: Nu m-am putut abtine sa nu pun video-ul de prezentare de la Humane pentru ca ma entuziasmeaza sa traiesc vremurile in care vedem astfel de produse aduse la viata. It might not be perfect but just take a look:

Carte Memo: Crucible Moments. Sperand ca nu v-am innebunit cu memo-urile, asta de la Sequoia vorbeste despre putinele dar importantele momente din viata noastra care schimba totul. Si cum niciodata nu vin anuntate.

Video: Un macro bull dar short term bear view point asupra raportului ETH/BTC pe care l-am tot discutat in ultima vreme. Best in class, Benjamin Cowen pe care deja il stiti si a carui analiza o pretuiesc:

Fix cand ma gandeam sa-i comentez “Bine Matei!” lui Mihnea la Jobless, pare ca am invatat repede lectia de data trecuta. Cheers 🍻!

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.