TCI #256: Alerta de volatilitate

Cu S&P500 la ATH, pare ca piata traieste intr-un fairytale. Dar cat va mai dura?

Cei mai usori $100 din viata ta. Daca ai facut vreun swap pe Solana prin Jupiter, ai fi putut primi WEN pana azi la ora 17:00. L-ai prins la timp?

La Research Lab cautam pentru tine cele mai bune proiecte si metode de a prinde cat mai multe airdrop-ur. Ca sa profitam impreuna. Te bagi? Tot ce trebuie sa faci e sa apesi aici.

  • 📈 Matei’s Update

  • ⚽️ Sport x NFTs

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 7 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Acum o saptamana ziceam ca BTC va atinge $38.000 si vom vedea un bounce. Zis si (aproape) facut.

Bitcoin s-a oprit la $38.500 inainte sa ne ofere un relief rally inapoi la $42.000, nivelul de suport daily. Vestea buna? Scaderile din urma lansarii ETF-urilor nu au fost marcate de volum crescut, deci nu avem un trend descrescator puternic. Vestea proasta? Nici wick-ul de la $38.500 si nici cresterea ulterioara nu sunt sustinute de volum peste medie.

Inchiderea saptamanii trecute a fost la fix $42.000. Asta inseamna ca, desi am avut suficient avant cat sa ajungem aici, evolutia pretului din ultimele 3 zile ne arata ca nivelul actioneaza ca rezistenta. Ca sa fim siguri ca bulls sunt in control am vrea sa vedem un break deasupra rezistentei, o retestare si apoi crestere.

Pe surse”, pare ca una dintre entitatile care a vandut GBTC cauzand scaderile a fost FTX. Detinerile lor din noiembrie 2023 au ajuns sa valoreze $900 milioane la momentul lansarii ETF-ului, fonduri de care au nevoie pentru a returna banii utilizatorilor pagubiti.

Daca vestea se adevereste, asta inseamna ca mare parte din volumul de vanzare GBTC ar trebui sa fi avut deja loc. Ar ramane in joc cei care vor sa treaca de la fee-ul mare al GBTC in alte ETF-uri (sau sa faca cashout) si cei care au facut arbitraj in ultima jumatate de an, pariind pe aprobarea din partea SEC-ului.

Daca adaugam si cresterea market cap-ului stablecoin-urilor, lucrurile arata bine. Trendul ascendent din ultimele luni demonstreaza ca exista bani sidelined pentru cumparat. Iar asta ne-ar putea da forta necesara sa continuam cresterile.

Majoritatea alts-urilor majore au testat nivelurile de suport daily/weekly, de unde au avut bounce-uri de zeci de procente. Cel putin pe termen scurt, acumularea despre care am vorbit newsletter-ul trecut s-a dovedit profitabila.

Ceea ce urmeaza pentru piete depinde acum in totalitate de decizia FED-ului. Maine si poimaine vom avea sedinta FOMC, unde piata se asteapta in proportie de 98% sa nu vedem o scadere a dobanzii de referinta.

Dupa ultimele date ale inflatiei US (in usoara crestere), parerea pietei s-a echilibrat. Martie pare cel mai curand moment in care am putea vedea un rate cut, insa si atunci parerile sunt 50-50. Ce este cert, totusi, e ca am supraestimat viteza cu care FED-ul va reduce dobanzile.

Cu S&P500 la all time highs si intrat in oversold pe RSI weekly, e posibil sa vedem niste volatilitate in curand. Cu atat mai mult cu cat saptamana asta avem din nou multe anunturi de la bancile centrale din lume. Hold onto your hats, just in case. ‘Till then, we stay neutral.

Matei

P.S: Lucrurile o sa se incalzeasca pe Solana pe 31 ianuarie, cand Jupiter isi lanseaza tokenul. Keep an eye out fiindca un stimulus de tipul asta poate ridica toate barcile din ecosistem.

Momentul perfect pentru acumulat alts e marcat de reactia pietei la ETF-ul BTC. In ultimul market update, Vlad discuta impactul vanzarii GBTC si la noile alts la care ne uitam.

Cele mai mari profituri se fac in alts, daca suntem smart. Iar abonatii Stakeborg Academy sunt primii care afla cand e cea mai mare oportunitate. Vrei sa stii si tu? Aboneaza-te acum.

⚽️ Sport x NFTs

Aplicatia Android e up & running

Ianuarie a marcat lansarea noii aplicatii Sorare pentru Android. Managerii pot folosi de acum doar aplicatia mobila pentru intreaga experienta Sorare – de la alegerea echipelor, la urmarirea scorurilor jucatorilor in timp real, participarea la licitatii sau manager sales.

Rivals updates

In editia anterioara povesteam despre Rivals, noul produs Sorare, care pune fata in fata viziunea utilizatorilor asupra meciurilor de fotbal. Pe langa partidele impotriva prietenilor, avem si sectiunea Arena, care devine disponibila dupa prima victorie in fata unui prieten.

Exista un reputation score, care creste atunci cand castigam meciuri in Arena, respectiv scade cand le pierdem. Fiecare manager incepe cu 100 puncte, iar pe parcurs avem tot felul de challenges.

Se numara victoriile consecutive, iar pentru serii de 3, 5 sau mai multe, se castiga Mystery Reward Boxes. In fiecare astfel de cutie se poate ascunde un premiu precum un tricou semnat, un card Sorare Pro (limited), bilete la meciuri sau ticket entries pentru meciuri in Arena.

Seriile de victorii nu se reseteaza odata ce atingem un prag si castigam un box, astfel de la 3/3 wins continuam direct cu 3/5 spre pragul de 5 victorii consecutive. Desigur, orice infrangere ne reseteaza scorul.

Printre altele:

Sorare Hoodies - luni, 22 ianuarie, Club Shop a scos pentru prima data la vanzare Sorare hoodies. Pretul unuia a fost de 50.000 de Sorare coins, iar sistemul folosit a fost First Come First Served.

Once-in-a-lifetime experience – doi Sorare managers au castigat o excursie la Riyadh si au savurat Supercupa Italiei prin pachetul VIP oferit de Sorare. De vazut cea de-a doua poza 🙂

Paypal deposits in USD – incepand cu 19 ianuarie se pot face depozite in USD via Paypal, ceea ce rezolva numeroase nemultumiri de pe piata din SUA. Desigur, verificarea KYC e necesara, la fel ca pentru orice alt cash deposit.

 

Rivals challenge

Avem un nou challenge pentru jucatorii Rivals – primul user care ajunge la 700 de reputation points primeste un Hall of Fame badge, un tricou semnat, respectiv 2 bilete la un meci.

Daca pana acum nu v-ati creat un cont Sorare, va invit sa o faceti si astept challenge-urile voastre in Rivals la userul 1johnny

Pana data viitoare, nu uitati, enjoy the journey!

Ionut (1johnny)

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

73% din rezidentii Europei sunt bullish crypto, zice Binance. Pare cam mult, o sa-mi intreb parintii ce parere au.

ETF-ul inverse Jim Cramer s-a inchis. Cu o pierdere de 15%. Jokes on them, niciun meme nu tine la nesfarsit.

Dupa ce a numit ETH ca fiind security de mai multe ori, Gensler nu da prea multe sperante pentru aprobarea unui ETF ETH in urmatoarea perioada. Shocker.

IBIT, ETF-ul celor de la Blackrock, este primul care ajunge la $2 miliarde AUM. Deloc rau pentru nici o luna de la lansare.

Cu peste 50.000 de raspunsuri la consultatiile pentru un CBDC, Bank of England promite ca va avea in vedere privacy-ul utilizatorilor. Un pas in fata pentru Anglia.

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

X post: Degeaba roieste lumea in jurul tau daca nu esti pregatit sa participi. Noi suntem singurii care ne putem ajuta.

Articol: Driving change. Ne regasim des revenind la subiecte din trecut: fie in politica, economie sau viata personala. Asta pentru ca subestimam viteza cu care se fac schimbarile. Un articol despre cum sa abordam eficient schimbarea.

As much as the world is going digital, people remain analog.

Video: Pericolul blind side-urilor este ca nu putem sti ca sunt acolo. Si uneori, asta vine nu din pricina lipsei de cunostinte ci dintr-un exces de cunostinte:

The Crypto Insider, newsletter-ul ce te lasa… cu pofta de bere? Noroc!

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi?

Login or Subscribe to participate in polls.

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.